Wat zijn de voordelen van een medisch matras?

Wat zijn de voordelen van een medisch matras?

Niets is vervelender dan klachten aan je nek, rug en schouders. Dit soort gewrichtspijnen zijn vaak te wijten aan een verkeerde houding. Overdag, maar ook als je ‘s nachts in bed ligt. Om goed tot rust te komen moeten spieren en gewrichten worden ontlast. Een medisch matras kan wonderen doen! Die is afgestemd op jouw slaaphouding en biedt de ultieme ondersteuning voor wie zorgeloos wil slapen! Deze en alle andere voordelen.

Een medisch matras voor elke slaaphouding

Welk matras het best bij je past is o.a. afhankelijk van je slaaphouding en van je lichaamsgewicht. We onderscheiden drie slaaptypes: de rugslaper, de buikslaper en de zijslaper. Een matras dat past bij jouw lighouding voorkomt en beperkt rug-, nek- en schouderklachten. Een medisch matras wordt aangepast op jouw specifieke wensen en behoeften en is hierdoor de beste keuze voor een goede nachtrust.

De vochtregulatie

Ook nachtelijk zweten kan je bedrust behoorlijk verstoren. Word je ‘s nachts badend in het zweet wakker, dan kan het moeilijk zijn om weer in slaap te komen. Met een medisch matras heb je hier geen last van. Deze is namelijk zo opgebouwd, dat vocht op een natuurlijke manier wordt geventileerd. Geen oververhitte nachten en een nat matras dus!

Een medisch matras is anti-allergisch

Heb je last van allergieën, aan je huid of luchtwegen? Een medisch matras heeft anti-allergische eigenschappen en voorkomt klachten. Hij is stofdicht en de vulling is voorzien van vezels, die geschikt zijn voor mensen met astma- en allergieklachten. Bijkomend voordeel is dat de vezels ook anti-schimmel en anti-bacterieel zijn. Je zult dus ook nooit last hebben van huiduitslag en -irritatie.

Share