Huis kopen in Deventer? Volg deze stappen

 

Een huis kopen in Deventer betekent: wonen in een Hanzestad die voortdurend in beweging is. Authentiek, karakteristiek en veel bedrijvigheid in de omgeving. Maar het betekent ook dat je je moet oriënteren. Wat is de gemiddelde marktwaarde van een woning in Deventer? En welke makelaar kan je ondersteunen bij het vinden van je droomhuis? We hebben het stap voor stap voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Oriënteren op een huis kopen in Deventer 

Voordat je kunt beginnen aan je huizenjacht is het belangrijk om je te oriënteren. Welke eigenschappen moet de woning hebben? En welke omgevingsfactoren bepalen jouw woongenot? Wil je bijvoorbeeld in een kindvriendelijke wijk wonen? Dichtbij het centrum? Of vind je een grote tuin belangrijk? Maak voor jezelf een lijstje met speerpunten. Soms voldoet een woning niet aan alle wensen, bedenk dan op welke punten je concessies wilt doen.

Stap 2: Bepaal je budget

De volgende stap bij een huis kopen in Deventer is het bepalen van je budget. Dit kun je het best samen met een hypotheekadviseur doen. Hij of zij brengt het financiële plaatje in kaart en weet ook welke hypotheekvorm het best aansluit op jouw situatie. Goed om te weten: de gemiddelde marktwaarde van een huis in Deventer is: 196.400 euro. Dit komt neer op een gemiddelde vierkantemeterprijs van 2.871 euro.

Stap 3: Een geschikte makelaar

Heb je de woonwensen en het budget in kaart, dan kan de huizenjacht beginnen! Ons advies is om hiervoor een lokale makelaar in de arm te nemen. Een makelaar in Deventer kent de stad als zijn eigen broekzak. Hij heeft goede contacten in de omgeving – waardoor je vaak al in een vroeg stadium kan worden getipt over nieuw aanbod – en kent de prijzen en mogelijkheden als geen ander. 

Share