5 tips voor het uitzoeken van een geschikt kinderdagverblijf

 

In gezinnen met twee werkende ouders zijn lastige keuzes en concessies aan de orde van de dag. Twee verdienen meer dan één, maar dit betekent ook dat de kinderen moeten worden opgevangen tijdens werktijden. Een geschikt kinderdagverblijf vinden is belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk. Wat zijn de belangrijkste zoekcriteria? 5 tips. 

#1 De locatie van een geschikt kinderdagverblijf

Om efficiënt te kunnen forenzen tussen je woning en je werk, is het belangrijk dat de kinderopvang op de route ligt. Omrijden betekent dat je ‘s ochtends eerder van huis moet en aan het einde van de dag eerder van je werk moet vertrekken, niet zo efficiënt dus! In steden is vaak een ruim aanbod aan kinderdagverblijven. Let wel op dat je de kids op tijd aanmeldt: soms is er sprake van een wachtlijst!

#2 Flexibele kinderopvang

Heb je wisselende werktijden, die niet tussen 9 en 17 uur vallen? Dan kan flexibele kinderopvang uitkomst bieden. Hier kun je ook buiten de reguliere kantoortijden gebruik van maken. Deze kinderopvang in Amsterdam biedt een dergelijk concept. Kinderen van flexwerkers worden bij elkaar in de groep geplaatst, zo kunnen ze toch regelmatig met dezelfde vriendjes en vriendinnetjes spelen!

#3 Een goede klik

Ook niet geheel onbelangrijk voor het vinden van een geschikt kinderdagverblijf is de klik. Met de begeleidsters en met de andere kinderen. Misschien gaan vriendjes of vriendinnetjes al naar een opvang in de buurt en kunnen jouw kids hier ook terecht? Dit maakt het toch wat gemakkelijker en vertrouwder allemaal.

#4 De dagindeling

Niet elk kinderdagverblijf heeft dezelfde dagindeling. Het is belangrijk dat deze aansluit op die binnen jullie gezin. Op vaste tijden eten en slapen bijvoorbeeld. Veel ouders vinden het ook belangrijk dat kinderen leren om samen te spelen en te delen en dat er wordt gewerkt aan de pedagogische ontwikkeling.

#5 Bezoek geschikte kinderdagverblijven

Heb je een aantal geschikte kinderdagverblijven in kaart gebracht? Maak dan een afspraak om langs te gaan. Let hierbij goed op dingen die voor jou belangrijk zijn en kijk ook naar de

Share