Het helende effect van tea tree olie

Het helende effect van tea tree olie

Heb je last van huidirritaties, schimmelinfecties of ontstekingen? Veel middeltjes op de markt focussen zich op een specifieke kwaal en blijven na een paar keer smeren maanden in de kast liggen, omdat je ze niet meer nodig hebt. Tea tree olie is een multifunctionele olie, die bij verschillende klachten kan worden gebruikt. Een wondermiddeltje, dat ook nog eens lekker ruikt! We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Wat is tea tree olie?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord en vraag je jezelf nu af ‘Wat is tea tree olie?’ Tea tree olie, ook wel theeboomolie genoemd, is een etherische olie. Het combineert de kracht van een antibacteriële, schimmeldodende en antivirale werking. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend. Dit doet het, in tegenstelling tot veel andere middeltjes, op een huidvriendelijke manier.

Waar kun je tea tree olie voor gebruiken?

Tea tree olie werkt goed tegen puistjes, acne en mee-eters, tegen schimmels, ontstekingen, roos op de hoofdhuid, eczeem en zelfs tegen spierpijn! Wat goed is om te weten is dat je nooit te veel moet gebruiken. Bij puistjes doe je bijvoorbeeld een klein beetje olie op een wattenstaafje om ze aan te stippen. Wil je tea tree olie gebruiken tegen roos? Voeg dan een paar druppels toe aan je shampoo. Bij voetschimmels kun je het best een voetenbadje nemen en een paar druppels aan het water toevoegen.

5 andere tips om tea tree olie te gebruiken

  1. Wist je dat tea tree olie ook goed werkt tegen een koortslip?
  2. Ben je verbrand tijdens een dagje strand of onder de zonnebank? Met tea tree olie geneest de huid sneller.
  3. Werkt ook bij een verstopte neus. Doe een paar druppels op een watje, houd dit onder je neus en adem diep in.
  4. Het houdt hoofdluis op afstand. Ook hiervoor kun je het best een paar druppels toevoegen aan je shampoofles.
  5. Vlooien hebben ook een hekel aan de lucht, het perfecte hulpmiddel bij honden- en kattenvlooien dus!

Share