Badkamer verbouwen, waar moet je op letten?

Nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, zijn we massaal aan het verbouwen geslagen. De woonkamer, keuken, tuin en badkamer: alles krijgt een 2021 upgrade! Wil je de badkamer verbouwen, maar weet je niet waar te beginnen? Wij hebben tips verzameld voor de trends van het moment, de nodige voorzorgsmaatregelen en voor mensen met twee linkerhanden!

Badkamer verbouwen volgens de 2021 trends

Thuiszitten heeft ons verlangen naar luxe alleen maar groter gemaakt. We kijken zo uit naar een vakantie, dat we dit vakantiegevoel in huis halen. Een veel geziene trend in 2021 is dan ook de thuisspa: een luxe badkamer, die van alle gemakken is voorzien. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een sauna, een jacuzzi, een sunshower en goudkleurige accessoires. Pasteltinten doen het ook goed! Geen babyblauw en zachtroze, maar pasteloranje en mintgroen bijvoorbeeld. Je kunt dit in je tegelwerk verwerken, de vloer of in het badkamermeubilair. Tot slot zien we ook de eco woontrend terug in de badkamer: natuurlijke materialen (bamboe, riet en hout bijvoorbeeld) en planten!

Klustips voor je nieuwe badkamer

Bij een badkamer verbouwen geldt: kleine klussen kun je zelf doen, maar het grote werk kun je beter aan een professional overlaten. De kans op lekkage en andere mankementen is groot in deze vochtige ruimte! Een expert in de buurt vind je simpel en snel online, door te zoeken naar ‘jouw woonplaats + badkamer’: Almelo badkamer bijvoorbeeld. Plan altijd eerst een kennismakingsgesprek en check de reviews goed voordat je een akkoord geeft! 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Cliché, maar oh zo waar: ook bij een badkamer verbouwen is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er om te beginnen voor dat je een douche-adres in de buurt hebt als dit thuis tijdelijk niet kan. Bij buren, familie of vrienden bijvoorbeeld. Verder is het goed om de boel goed af te dekken. De badkamer bevindt zich in de meeste gevallen op de eerste etage. De kans dat de monteurs het stof door je hele huis lopen is groot.

Share