Decoratieve blog afbeelding

Thuis fit worden? Gebruik deze tips!

Fit worden, maar geen tijd of zin om naar de sportclub te gaan? Met deze tips kan je nu ook thuis fit worden!

Fit op ieder moment

Iedereen heeft baat bij een gezonde levensstijl. Hoe fitter je bent, hoe beter je jezelf voelt. Toch nemen we niet de tijd om voldoende te sporten. Een overvolle agenda, geen weer om buiten te gaan, de trainingsuren van de sportclub passen niet bij jouw planning. Uitvluchten genoeg om niet aan je lichaam te denken.

Maar eigenlijk heb je geen reden meer nodig om niet te gaan sporten want je kan prima thuis fit worden. De makkelijkste manier is een fitnesstoestel kopen. Maar let op: er is heel veel aanbod en bijlange niet alle toestellen zijn van voldoende kwaliteit.

Ga je een fitnesstoestel kopen, dan is het belangrijk goed na te denken over je eigen doelstelling om te gaan sporten. Wil je jouw conditie op peil brengen of onderhouden op een hometrainer? Train je voor een wedstrijd of andere uitdaging met de loopband? Spieren opbouwen met een roeitrainer? Of ga je vooral gewicht verliezen op je crosstrainer? Ieder toestel heeft zijn eigen kenmerken, er is zeker een fitnesstoestel dat bij jouw wensen past.

Tips voor de thuissporter

Thuis aan je conditie werken en fit worden heeft heel wat voordelen:

  • Je traint in je eigen omgeving
  • Trainingen passen steeds in jouw agenda
  • Slecht weer is geen reden om niet te gaan sporten

Maar er zijn natuurlijk wel andere zaken waar je als thuissporter op moet letten. We sommen de belangrijkste tips even voor je op:

  • Kies het fitnesstoestel dat bij je past: laat je goed informeren over het beste toestel dat bij jouw wensen hoort
  • Begin rustig: thuis heb je natuurlijk geen coach die je volgt en een programma voor je maakt. Te snel of te veel sporten kan tot blessures leiden en dat moet je vermijden
  • Neem een toestel dat je makkelijk kan verplaatsen of geef het een prominente plaats: als het je teveel werk kost om je fitnesstoestel iedere keer te installeren en op te bergen dan raak je misschien gedemotiveerd. Zorg dus voor een exemplaar dat makkelijk hanteerbaar is en dat niet te ver weg staat
  • Draag een outfit waar je je goed in voelt. Dat motiveert je!
  • Beloon jezelf na de prestatie. Goed, een stuk taart is misschien niet de beste beloning wanneer je fit wil worden of gaat vermageren, maar kies iets leuk om te doen.
  • Heb je nood aan wat extra externe motivatie? Deel je resultaten dan met anderen via de sociale media. Een beetje sociale controle kan nooit kwaad. En de meeste fitness apps laten dit tegenwoordig toe.

Thuis fit worden hoeft dus echt niet moeilijk te zijn. Met deze tips houd je het vast en zeker vol!

Share