blog afbeelding

De voordelen van betonplaten

Wist je dat betonplaten heel handig zouden kunnen zijn voor jouw bedrijf? Je staat er misschien niet bij stil, maar betonplaten worden in verschillende bedrijfstakken intensief gebruikt. Maar je kunt er niet veel over vinden op het internet. Hieronder lees je wat betonplaten zijn, en waar ze handig voor zijn.

Wat zijn betonplaten?

Betonplaten zijn massieve platen van beton. Deze platen zijn er in verschillende maten. De mest voorkomende maat is een vierkante plaat van 2 bij 2 meter die 14 centimeter dik is. Er zijn ook kleinere platen van bijvoorbeeld 80 bij 120 centimeter. Er zijn platen met of zonder een metalen hoekrand. En er zijn platen met een extra slijtvaste laag erbovenop. Een bedrijf wat veel verschillende betonplaten levert is Mholf Bestrating. Hier kun je verschillende betonplaten in verschillende afmetingen bestellen.

Wat kun je met betonplaten doen?

In ons regenachtige kikkerlandje willen onverharde wegen wel eens drassig worden. Met betonplaten kun je een tijdelijke weg aanleggen waar je niet in weg zakt. Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld met groot materieel over de weg wilt of met dieren die kunnen uitglijden. Je ziet betonplaten dus veel in de bouw waar nog geen wegen zijn. Of bij boerenbedrijven en op tijdelijke locaties zoals festivals en campings.

Het verschil tussen betonplaten en stelconplaten

Betonplaten zijn makkelijk te plaatsen door een handig hijs oog. Voor de meeste tijdelijke toepassingen zijn betonplaten goed genoeg. Als je bijvoorbeeld alleen met lichter materiaal of dieren de tijdelijke weg gebruikt. Wil je een permanentere oplossing, dan kun je beter voor stelcon platen kiezen. Deze platen hebben een extra slijtvaste laag, waardoor ze langer kunnen blijven liggen. Ook kunnen ze veel meer gewicht dragen. Dat maakt ze beter geschikt voor bijvoorbeeld zwaar verkeer.

Share