metaal-op-maat

Waarom metaal maatwerk je verder helpt

Wil je individuele onderdelen bewerken of grootschalige constructies laten realiseren, het is allemaal mogelijk in de fascinerende wereld van metaal bewerking. Metaal bewerking wordt vooral toegepast in RVS, aluminum, roestvrij staal en staal. Het ligt eraan wat voor eindresultaat je wilt hebben, maar metaal kun je op diverse manieren bewerken. Er zijn enorm veel metaalbewerkingstechnieken te vinden. Denk aan draai, zagen, plaatbewerking, lassen, snijden, hechten, solderen, slijpen, polijsten en monteren. En elk van deze metaal bewerking zorgt voor een uniek eindresultaat. De metalen zoals staal, RVS en aluminum hebben unieke eigenschappen. Dit maakt ze ontzettend duurzaam en veelzijdig.

 

Eindeloos aanbod van mogelijkheden in de metaal wereld
Je kunt metalen dus op diverse manieren bewerken en zijn daardoor breed toe te passen. Dat maakt het ook heel geschikt voor metaal op maat. Je kunt van alles bedenken en er is een eindeloos aanbod van verschillende mogelijkheden in de metaal wereld. Door metaal op maat door een bedrijf te laten doen blijf je bij het complete productie proces en wordt alles in goed overleg gedaan. Zo ben je betrokken bij de eerste schetsen van een prototype en werk je toe naar een eindproduct. Het bedrijf maakt een goed en helder plan van aanpak en gaat vervolgens met een team van experts aan de slag met jouw idee.

 

Welke soorten metaal bewerking zijn er?

Je kunt metaal bewerking in twee verschillende disciplines verdelen. Het gaat hier namelijk om verspanende processen en niet verspanende processen. Maak je gebruik van verspanende processen dan wordt het stukje materiaal waar je mee begint steeds kleiner. Er wordt bij verspanende processen steeds wat materiaal afgenomen. Verspaand van het oorspronkelijke materiaal naar het afgeronde werkstuk. Bij verspanende processen kun je denken aan zagen, boren en frezen. Niet verspanende processen vervorm je het materiaal zonder het vrijkomen van spanen. Je bewerkt het metaal zonder dat het oorspronkelijke materiaal kleiner wordt. Denk aan gieten en lassen.

 

Veel kosten besparen bij metaal op maat door slim ontwerpen

Het op maat laten maken van metaal kan nodig zijn voor grotere schaal. Dat kan bijvoorbeeld bij productiehallen zijn. Hoe is het mogelijk om hier de productiekosten zo laag mogelijk te houden? Het meeste slimme om te doen is gebruik maken van standaard profielen en diktes. Ander aspect om de productiekosten zo laag mogelijk te houden is het design. Door het aantal componenten zo minimaal mogelijk te houden houd je de productiekosten laag. Ook is het slim om tijdens het ontwerp al rekening te houden met verpakkingen en assemblage.

Share