Is jouw CV ketel wel SCIOS gecertificeerd?

Als je een nieuwe CV ketel op laat hangen is er een vraag die altijd blijft spelen: is jouw CV ketel wel SCIOS gecertificeerd? Dit certificaat zorgt er namelijk voor dat er altijd voldoende veiligheid geboden wordt en je ervan verzekerd bent dat bedrijven nog altijd onderhoud uit mogen voeren aan de ketel indien nodig. Je moet er daarom altijd op gaan letten dat deze certificering erbij zit en jouw ketel op de juiste manier onderhouden wordt. In de toekomst kan jou dit namelijk veel voordelen op gaan leveren. 

 

Een SCIOS certificering houdt in dat de CV ketel aan alle eisen voldoet om in het huis te mogen hangen. Daarbij wordt gekeken naar verschillende aspecten, zoals bijvoorbeeld het opwekkingsrendement en het opgestelde vermogen ten opzichte van de vraag naar warmte. Er kan dan een onderhouds- en keuringsschema opgesteld worden om ervoor te zorgen dat de CV ketel blijft werken en er geen problemen ontstaan. Daarbij moet er iedere vier jaar een nieuwe keuring plaatsvinden, zodat de ketel aan de vernieuwde eisen blijft voldoen. 

 

Het is dus belangrijk om te bekijken of jouw CV ketel SCIOS gecertificeerd is. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet dit wel gebeuren. De overheid heeft namelijk besloten dat alle systemen die nog niet onder de keuringsplicht vielen uiterlijk in maart 2024 gekeurd moeten zijn. De eisen die erbij gesteld zijn, blijven in die tijd ook geldig. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van deze keuringseisen en ga ermee aan de slag. Je kunt uiteindelijk alleen maar profijt hebben van de moeite die je er nu in gestoken hebt. 

Share