Bosa-subsidie

Verschillende subsidies voor hockey clubs

Benieuwd naar de mogelijkheden voor subsidie voor je hockey club? Er is meer mogelijk dan je verwacht. Je kunt onder meer een BOSA subsidie aanvragen. Deze subsidie maakt het onder meer mogelijk om Led verlichting te laten installeren. De BOSA subsidie regeling houdt in dat sportclubs en officiële sportverenigingen het recht hebben van de “Stimulering Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties” regeling. De subsidie houdt 20% van alle kosten voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties in. Als de investering duurzaam is, zoals bijvoorbeeld Led verlichting, dan is het zelfs mogelijk 30% van de kosten met subsidie af te dekken. Om voor BOSA-subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvraag minimaal 5000 euro zijn.

Overige aanmerking eisen
Zoals gezegd, moet het om een investering van minstens 5000 euro gaan. Daarnaast moet de sportorganisatie in kwestie bij NOC*NSF aangesloten zijn. Ook moet de organisatie zijn ingeschreven bij het Handelsregister en een eigen SBI-code hebben. Voor sportorganisaties begint deze code met cijfer 93.1. Let op: beroepssporten mogen geen aanspraak op de BOSA subsidie maken. Ook is het van belang dat de vereniging voor hetzelfde project niet ook al gebruik maakt van de SPUK-regeling via de gemeente. Wil je weten of jouw vereniging aan alle eisen voldoet om succesvol aanvraag te kunnen doen? Hier schakel je een expert voor in. Een bedrijf als Sportverlichting.com helpt sportorganisaties kosteloos met voorbereiden.

Wanneer vraag je de BOSA-subsidie aan?
In het jaar 2021 is er maar liefst 79 miljoen euro beschikbaar gesteld dat via de BOSA regeling verdeeld kan worden. Dit totaalbedrag wordt verdeeld volgens volgorde van verzoek ontvangst. Wil je ervan verzekerd zijn dat je voor subsidie in aanmerking komt, dan moet je de subsidieaanvraag op tijd indienen. Let op: het te verkrijgen subsidiebedrag moet hoger zijn dan 25.000 euro. Is het bedrag lager? Dan kan de subsidie pas worden toegekend nadat het project voltooid is? Het huidige beschikbare budget is te zien op de website van de Rijksoverheid.

Slim combineren is mogelijk
Het is mogelijk om slim te combineren en behalve Led verlichting te installeren (waarvoor je 30% subsidie krijgt), ook andere plannen voor je sportaccommodatie uit te laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of renovatie van de baan. Verschillende offertes kunnen gebundeld worden. Het is ook mogelijk andere sport specifieke subsidies aan te vragen. Meestal zijn deze subsidies regionaal aan te vragen. Als je een professionele partij inschakelt om je terzijde te staan, dan zal deze de verschillende mogelijkheden voor je verkennen.

Share